Το MedINA ξεκινά δυναμικά την υλοποίηση του έργου LEMRACE, με τις πρώτες δράσεις να πλησιάζουν και τον στόχο για θωράκιση της αγροτικής γενετικής κληρονομίας της Λήμνου, μέσω της διατήρησης και αξιοποίησης των τοπικών ποικιλιών του νησιού, να έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.

Μετά τη δημιουργία του λογοτύπου, το LEMRACE απέκτησε τη δική του, εξειδικευμένη ιστοσελίδα! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να ενημερώνονται εκτενώς για όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το έργο, τις δράσεις και τα νέα, μέσα από το https://lemrace.med-ina.org/, σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον με εύκολη πλοήγηση.

Το έργο LEMRACE παρουσιάζεται λεπτομερώς στον ιστότοπο, αναδεικνύοντας τη δέσμευση του MedINA για ένα υγιές, βιώσιμο και αειφόρο αγροδιατροφικό σύστημα στη Λήμνο. Τη δημιουργία της ιστοσελίδας ανέλαβε η εταιρεία IkarianMEDIA, η οποία συνεργάζεται χρόνια με τον οργανισμό, καλύπτοντας ανάλογες ανάγκες και προσφέροντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Η ιστοσελίδα αποτελεί έναυσμα για να ανακοινωθεί και το πρώτο σεμινάριο σποροπαραγωγής, το οποίο θα υλοποιηθεί στο νησί της Λήμνου, στο πλαίσιο της δεύτερης δράσης του έργου: Ανάπτυξη και Εκπαιδευτική Υποστήριξη Δικτύου Διατηρητών Λήμνου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει αναλυτική πληροφόρηση και ανοιχτό κάλεσμα πως κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι προσπάθειες του MedINA συνεχίζονται για να αξιοποιηθεί ο θησαυρός των τοπικών ποικιλιών του νησιού με τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους και να δημιουργηθούν τοπόσημα προστιθέμενης αξίας!

Το έργο «Διατήρηση του φυτογενετικού πλούτου της Λήμνου: τοπικές ποικιλίες για την αειφόρο ανάπτυξη του λημνιακού αγροδιατροφικού συστήματος» υλοποιείται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο και το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒΦΠ) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.